Bel ons nu: +31 628236505                                                                                                                       Gratis verzending vanaf €50 in Nederland

Call us now: +31 628236505
Free shipping from € 50 in the Netherlands

Wat is hijama?

Hijama is een therapeutisch proces voor het verwijderen van onrein bloed (dode bloedcellen) uit het lichaam. Met een Hijama therapie reinigt u uw lichaam van zuurrijke en giftige stoffen(bloed stasis), die zich in het lichaam bevinden en zich alleen maar vermeerderen naar mate we ouder worden. De bloed stasis in het lichaam vertraagt en in het ergste geval blokkeert de doorstroming van zuurstof, voedingsstoffen, vocht, mineralen, vitaminen, enzymen, hormonen en antilichamen naar de cellen, weefsels en organen. 70% van alle ziekten, pijnen en kwalen zijn het gevolg van bloed dat niet in staat is om bepaalde delen van het lichaam te bereiken. Hijama therapie zorgt er voor dat het bloed deze delen van het lichaam wel bereikt.

Cupping glas uit Iran eerste islamitische tijdperk, gehouden in Louvre Parijs

Het cuppen (hijama) wordt al meer dan 4000 jaar uitgeoefend en kan teruggevoerd worden tot de oude Egyptenaren, Babyloniërs en Chinezen .Het dateert van vóór de openbaring van de Qur’an, maar de beoefening ervan is sterk bevestigd vanuit de Sunnah en aangemoedigd door de Engelen. Het beoefenen van hijama brengt niet enkel een goede gezondheid teweeg, maar ook de beloning van Allah.
Het woord “hijama” is afgeleid van “hajm” wat “zuigen” betekent. Hijama is een alternatieve geneesmethode waarbij wordt gewerkt met een cup welke geplaatst wordt op bepaalde punten van je lichaam. Door op deze punten een klein aantal sneetjes aan te brengen, wordt er middels een pompje het lucht uit de cup gezogen waardoor er een negatieve druk ontstaat. Door deze negatieve druk, komt het overbelaste (onreine)bloed eruit. Deze geneesmethode wordt al duizenden jaren succesvol door de Chinezen en Arabieren toegepast. Het was de meest aanbevolen medische genezing door de Boodschapper (sallallaahu‘alayhi wa sallam) die zei, “Inderdaad, de beste van de remedies die jullie hebben is het cuppen.”
(al – Boekhaarie)

Cupping en aderlatingen set, uit Londen, Engeland, daterend van 1860-1875

Hijama heeft vanuit de Islam een belangrijke plaats in de geneeskunde. De hadiths over Hijama zijn talrijk en niet alleen werd het aanbevolen maar het werd zelfs bevolen door de Engelen aan de profeet(sallallaahu ‘alayhi wa sallam). De boodschapper van Allah (sallallaahu‘alayhi wa sallam) zei: “Alle groepen Engelen die ik passeerde tijdens Isra enMi’raa (nacht- en hemelreis) zeiden tegen mij: “Beveel jegemeenschap Hijama te verrichten.” (Geclassificeerd als Sahieh door Sheikh Albaani in al-Silsilah as-Sah’ieh’ah,2263).

Het is overgeleverd van Ibn Abbaas (radi-aallahoe 3enhoe) dat de profeet (sallallaahu ‘alayhiwa sallam)zei: “Genezing is in 3 zaken; in de insnijding (snee) van de gene die hijama verricht, in het drinken van honing en in het brandmerken met vuur, maar ik raad mijn Oemmah (gemeenschap) het brandmerken af.”
(overgeleverd door al Boekhaari, 5356)

Annaslevert over; “De profeet (sallallaahu ‘alayhi wa sallam)paste al hijama toe op zijn schedel, terwijl hij in staat van Ihram was omwille van migraine.”
(Boekhaari 6598)